Chutná skvěle i v létě

Chutná skvěle i v létě


Jak často pijete kávu? Je to jednou denně po cestě domů někde v kavárně? Nebo se musíte ráno probudit v práci či doma pořádným hrnkem silné kávy? A nebo jste spíš typ, co si ji dopřává doma, jakmile dorazí domů? Kávu si můžete dát nejen v kavárně či restauraci, ale samozřejmě i doma. A právě doma si ji dává nejvíce lidí. Důvod je jednoduchý – mohou si připravit kávu, která jim vyhovuje nejen chuťově, ale hlavně cenou. Káva totiž nepatří mezi nejlevnější nápoje, a tak se na ní mnoho lidí snaží šetřit. Ale není to tak úplně dobře.

zrna kávy

Pokud už pijete kávu, je ideální si dát takovou, která skvěle chutná. A opravdu dobrou kávu nenajdete někde v regálu supermarketu. Skvělou kávu nabízí pražírny, kterých vzniklo za poslední roky opravdu hodně. díky pražírnám si můžete dát kávu jakou chcete. Můžete si užít výraznou vůni, která vás ráno probere, ale která vás dokáže odpoledne i příjemně uklidnit po hektickém dni. Kvalitní kávu z pražírny si můžete koupit buď přímo v pražírně, a nebo si ji můžete dopřát díky nákupu na e-shopu.

hrnek kávy

Jak si vybrat vhodnou kávu?

Ne každá káva je vhodná k přípravě všech nápojů. Tomu je potřeba věnovat pozornost, než si kávu koupíte a začnete připravovat. Pro intenzivní zážitek z chuti je potřeba si vybrat zrnkovou kávu, kterou si namelete doma. Jedině tak se co nejdéle uchová plná vůně i chuť. Na chuť kávy má největší vliv pražení, protože při pražení se do ní dají přidat bylinky, čokoláda nebo i alkohol. A tóny přidaných surovin v ní opravdu ucítíte.

Máte rádi turka? Pokud vám ke štěstí stačí káva zalitá horkou vodou, je asi jedno jakou úpravu zvolíte. Pokud ale máte raději speciality jako je například cappuccino nebo flat white, nechte si poradit, jaký typ kávy si koupit. I kdybyste si koupili sebelepší kávu a zvolili ji k přípravě nápoje ke kterému není vhodná, byli byste výsledkem nejspíš zklamaní.

Jak často pijete kávu? Je to jednou denně po cestě domů někde v kavárně? Nebo se musíte ráno probudit v práci či doma pořádným hrnkem silné kávy? A nebo jste spíš typ, co si ji dopřává doma, jakmile dorazí domů? Kávu si můžete dát nejen v kavárně či restauraci, ale samozřejmě i doma. A právě…