Zpestřete si kávu nebo čaj
Hned na začátku se oprostíme od myšlenky, že pravá káva by měla být bez kapky mléka nebo zrníčka cukru. Mnoho z nás si ale v dnešní době nedokáže představit, že by si kávu vychutnala jen tak. Právě černá silná káva je opravdové https://www.csfd.cz/film/285502-opravdove-country-2-talent/prehled/ znalce, jedině tak poznáte opravdu dobrou kávu. Kávová zrna však musí být správně upražená a samotný nápoj dobře připravený. Kávu si dochucujeme z toho důvodu, že právě jedno z těchto dvou pravidel nebo dokonce obě nebyly dodrženy. Pokud je káva skutečně připravená, tak jak má, bude vám chutnat i samotná. To jenom pro úvod.
Mnoho z nás ale velmi často sáhne po mléku, smetaně nebo cukru, tak aby si dochutili svůj oblíbený nápoj. Jenže dochutit nápoj si můžete i jinak a hlavně bez jediného zrnka cukru!
Ono to přeci není až takové zlo, do kávy dáme jen nepatrné množství smetany a jednu lžičku cukru, to přeci není moc. Jenže káv nebo čajů si za den dopřejeme hned několik, tudíž musíme tohle množství vynásobit počtem vypitých nápojů a najednou už to zase tak nepatrné množství není. Rozhodně není žádným tajemství, že smetana nebo bílý rafinovaný cukr nepatří mezi ty nejzdravější potraviny. Pojďme si tedy představit zdravější variace, které jsou nejenom zdravé, ale taky moc dobré.
- Stévie
Pokud si sladkou kávu přeci jenom z nějakého důvodu nemůžete úplně odepřít, vsaďte na tohle přírodní sladidlo. Stevie prášek je praktickou variantou, jak si oblíbený nápoj osladit. Je několikanásobně sladší než běžný cukr, takže stačí opravdu jen nepatrné množství.
- Skořice
Skořice dodá kávě šmrnc a dokonce jí dokáže i osladit. Jenom je potřeba jí dát do šálku ještě před samotnou kávou, jinak by mohla plavat na hladině.
- Pomeranč
Černý čaj, ale i káva dostane jemnou kyselost a svěžest přidáním několika plátků čerstvých citrusů. Jen je potřeba předem ovoce dobře opláchnout pod horkou vodou, tak aby došlo ke zničení všech bakterií a pesticidů.
Hned na začátku se oprostíme od myšlenky, že pravá káva by měla být bez kapky mléka nebo zrníčka cukru. Mnoho z nás si ale v dnešní době nedokáže představit, že by si kávu vychutnala jen tak. Právě černá silná káva je opravdové https://www.csfd.cz/film/285502-opravdove-country-2-talent/prehled/ znalce, jedině tak poznáte opravdu dobrou kávu. Kávová zrna však musí být…